Jaktbutiken.se
shopping_cart

Frakt 59 kr    60 dagars Öppet köp    Svea Faktura

Stabilotherm Grey Oak Vapenvårdsset Kal .22 (5,6-65)
https://www.jaktbutiken.se/bilder/677120_vapenvard_GreyOak_etui.jpg https://www.jaktbutiken.se/bilder/677110_vapenvard_GreyOak-22-6-5-7-62-8-9-3.jpg https://www.jaktbutiken.se/bilder/vapenrengoringsverktyg-borstar-krokar-kula.jpg

Stabilotherm Grey Oak Vapenvårdsset Kal .22 (5,6-65)

Artnr: ST-677110
Original artnr:
Lagerstatus: Finns i lager

275 kr

st
addThis

PRODUKTBESKRIVNING

Gray Oak vapenvårdsset från Stabilotherm riktar sig till dig som är jägare och vill ha prisvärda väl fungerande vapenvårdsverktyg efter din jakt.

Rengöringssetet innehåller mässingborste, nylonborste, bomullsborste och dragögla för läsklappar. Stabilotherm Grey Oak har ett bra utbud med tillbehörsborstar och jaggar som kan köpas till separat vid behov. 

Vapenvårdssetet kan väljas i fyra utförnande inom inom följande kaliber 5,6-6,5 mm

Kaliber .22 LR .22 WM .22 Hornet .222Rem .223 5,6x52R (.22 Savage)

6 BR, 6 XC, .243 Win

6,5x55SE, 6,5 Creedmoor, 6,5 Grendel 6,5x57R

OBS! om du köper till extra separata borstar elle jagg så måste de vara med 5-40 gängstigning! Det vill säga Grey Oak kaliber .22 sortiment.

Allt levereras i ett etui med fyra fack.

Läskstången blir 76 cm lång med alla tre delarna exklusive handtaget och borsten. Handtaget är något mindre i diameter vilket medger att det inte slår i bakstocken vid rengöring.

Avsedd för repetergevär där slutstycke kan avlägsnas och där hel läskstång kan föras in från patronläge alternativt att pipa kan demonteras. Går att bruka till halvautomatiska och övriga gevär där pipan kan demonteras vid rengöring.

För mer noggrann rengöring kan man komplettera med en så kallad Jagg och lämpliga draglappar. Se butikens sortiment under vapenvård.

 

FAKTA

Tillverkare Stabilotherm

Fabrikat Grey Oak

Vapenvård Rengöringsset Kulgevär

Gängstingning 5,6-6-5 (5-40)

Passar i hop med borstar från Classic Vapen och Gyttorp/Ruag från kaliber 6,5 mm och större.

Kortfattad instruktion för normal enkel vapenrengöring av gevärspipa gällande jaktvapen efter skjutning. Denna guide är generell. För vissa jaktvapen, skyttevapen, långhållsvapen och andra precisionsvapen följ tillverkarens anvisningar eller rekommendationer från sakkunniga instruktörer.

Ett gevär ska rengöras direkt efter skjutning för att krutrester och avlagringar från kulor inte ska vidhäfta allt för hårt i gevärspipan. För endast in läskstången från patronläget och aldrig från mynning!

Tänk på att inte ha en eventuell ljuddämpare monterad på geväret när det förvaras. Den ska givetvis inte vara monterad vid rengöring.

Ha geväret i läge så att pipmynningen lutar ned åt för att inte smuts ska rinna ner i patronläge och magasinbrunn. Det kan vara ett bra skydd och sätta en liten genomskinlig plastpåse över pipmynningen som ett stänkskydd från borstarna när de kommer ut genom mynningen. När du monterar ihop en delbar läskstång så dra alla delar relativt hårt med handkraft. Känn då och då mellan rengöringarna så att inte stången börjar dela på sig.

Steg 1

Börja med att belägga en rengörande vapenolja eller solvent i pipan.

Här finns två vanliga sätt att applicera medlet. Du kan spraya in medlet med flaskan direkt i pipan om du har en slangpip på flaskan och sedan bruka nylonborsten för att sprida ut medlet jämt i pipans bommar. Eller så kan du använda en indränkt Draglapp med medel och dra den genom pipan ett antal vändor. Dra från patronläge tills stången kommer ut i mynningen och ta lös borsten eller lappen och dra sedan igen från patronläge. Då smutsar du inte ner magasinbrunn. Den dragrörelsen är även snällare mot pipans kröning vilken man ska vara försiktig med.

Låt medlet verka den tid som behövs normalt 15 - 30 minuter. Sedan tar du mässingborsten och drar på samma sätt som med nylonborsten ett antal gånger så att avlagringar skrubbas lös från pipan.

Steg 2

Där efter rengörs pipan från den rengörande oljan eller Solventen med Draglappar, med samma dragmönster som tidigare. Byt lapparna eftersom tills de inte blir smutsiga.

Steg 3

Har du först brukat en eller flera Solventer (rengörande medel) så ska du här efter lägga på en rostskyddande vapenolja den kan appliceras på samma sätt som steg 1 i denna beskrivning. Har du använt en rengörande olja så kan den vara tillräcklig som tillfälligt rostskydd. Annars lägg på oljan en gång till.

Ha inte för mycket olja så att den kan rinna ner i magasinbrunn och slutstycke när geväret sen står förvarat i vapenskåpet. Du kan dra igenom en eller några Draglappar för att sprida ett tunt och jämt lager. Vid nästa jakttillfälle torrtorkar du pipan med några Draglappar, ligger det kvar en oljefilm kan fösta skottet avvika något från inskjutningen.

Är pipan gängad för ljuddämpare så var även noga med att rengöra och smörja in gängen, finns särskilda medel för den om så önskas. Slutligen ha även på en lite tunn oljefilm utvändigt på blånerade pipor. Är pipan kall och kommer in i värme får man kondes på och i pipan. Vilket kan göra att små rostporer bildas.

Denna beskrivning är generell se även vad som rekommenderas av de oljor och rengöringsmedel som du brukar.

Att använda nylonborste först och sedan mässingborste gör att du bevarar mässningborsten bättre.

Solvent är kopparlösande och gör att just den borsten slits ut snabbare. Man får räkna med att byta ut borstarna efter en tids brukande.

 

 

 

 

BUTIKENS OMDÖME

Stabilotherm Grey Oak vapenvårdsset är ett vanligt rengöringsset som många jägare använder. Rengöringsset är bra för dig som vill göra vapenvården både hemma och på ett smidigt sätt kunna ha med verktygen på jakt eller på vid skjutbanan. Byt borstarna relativt ofta vilket gäller alla fabrikat av vapenvård.

Draglappar Kulgevär 400 st
Draglappar Kulgevär 400 st
75 kr
Grey Oak Dragögla Kaliber 5,56 mm
Grey Oak Dragögla Kaliber 5,56 mm
49 kr
Grey Oak Jagg Kaliber 5,56 mm
Grey Oak Jagg Kaliber 5,56 mm
79 kr
Stabilotherm Grey Oak Vapenvårdsset Kombi 6,5mm Kal .12 ERBJUDANDE
Stabilotherm Grey Oak Vapenvårdsset Kombi 6,5mm Kal .12 ERBJUDANDE
189 kr
Krok Torka Kött
Krok Torka Kött
79 kr
Brassa På Eldningsunderlag MaxiPlus
Brassa På Eldningsunderlag MaxiPlus
850 kr
Startsida
Orange Mössa med Skärm Jägarmössan
Orange Mössa med Skärm Jägarmössan
169 kr
Startsida
Vit Mössa med Skärm Jägarmössan
Vit Mössa med Skärm Jägarmössan
169 kr
Startsida
Klickpatron 4 Pack Kulgevär Metall .308 Win
Klickpatron 4 Pack Kulgevär Metall .308 Win
119 kr
Startsida
Pinewood Kanadaskjorta
Pinewood Kanadaskjorta
499 kr
Startsida
Pinewood Stickad Jacka Gabriel REA
Pinewood Stickad Jacka Gabriel REA
299 kr
Startsida
Vaska Guld Panna
Vaska Guld Panna
190 kr