Jaktbutiken.se
shopping_cart

Frakt 59 kr    60 dagars Öppet köp    Svea Faktura

Stalon Victor L Ljuddämpare

Stalon Victor L Ljuddämpare

Artnr: SSS-0026
Original artnr: -
Lagerstatus: Varan slut tills vidare

3895 kr

Kontakta butiken för mer information.

addThis

PRODUKTBESKRIVNING

Stalon VICTOR L Ljuddämpare. En gevärsljuddämpare för dig som vill ha en liten med smal ytterdiameter som samtidigt ger fantastiskt fina dämpande egenskaper. 

Stalon victor ljuddämparserie är framtagen för de mindre gevärskalibrarna i klass 1 och även för klass 2 vapen.

Kan brukas till gevär från kal .22 till .308 Winchester och även 8x57 JS. (Ej Magnumkalibers)

Till skillnad från Stalons X-serien som är 50 mm i diameter så är Victor en
smalare ljuddämpare med en diameter om 41 mm.

Skillnaden på VICTOR och VICTOR L är framför allt förlängningen av vapnet, med VICTOR L förlänger du ditt gevär 163 mm. Med denna längre dämpare får du en som är lätt och smal men mycket effektiv.Som OBS, en felaktigt monterad ljuddämpare kan ge försämrad precision och i värsta fall bli en potentiell livsfara.

Vid beställning av ljuddämpare kommer vi ta personlig kontakt med dig som köpare för att verifiera innehav av vapenlicens. När du lagt din beställning återkopplar vi till er för licenskontroll och går även här igenom att dämparen passar ert gevär och kaliber, bestämmer gäng på dämpare och eventuell diameter på pipbussning.

 

FAKTA

Teknisk Data Stalon Victor L Ljuddämpare

Utmärkt reducering av ljudet, -32,5dBc (.308)

Slimmad design, endast 41mm i diameter

Låg vikt, 325gram

Teleskopisk design

Reducerar rekylen

Exceptionell livslängd och hållbarhet

Stalon ljuddämpare reducerar både ljud och rekyl vid skytte, effektiviteten varierar beroende på modell och kaliber. Alla Stalon ljuddämpare är utvecklad framförallt för jakt, den ska vara med och användas till alla jaktformer, från småvilt till högvilt, från bergsjakt till pyrschjakt, ingen jaktform är för svår för en Stalon ljuddämpare. Ljuddämparen är konstruerad för att ge skytten en välbalanserad jaktutrustning med utmärkt och anpassad ljud- och rekylreducering. Ljuddämparen förbättrar inte bara vapnets balans och egenskaper, den förändrar även den totala upplevelsen för skytten.

 

De flesta skyttar/jägare upplever att träffbilden blir betydligt bättre med ljuddämpare monterat på vapnet, förklaringen till detta fenomen är ganska enkel: Förutom att vapnets vibrationer minskar så minimeras också upplevd rekyl och ljudnivå, dessa egenskaper gör att skytten kan avlossa ett mer avslappnat skott vilket är precis vad som behövs för maximal precision vid skytte och jakt.

 

Ljuddämparen bör användas vid all typ av övningsskytte, på skjutbana, i skjutbiograf, på löpande mål, och så vidare, inget skytte är skadligt för varken skytt eller ljuddämpare. 

 

Krutgaserna och mynningsflamman som ljuddämparen har kapslat har extremt höga temperaturer som resulterar i att även ljuddämparen blir varm/het vid skytte. Värmen som uppstår i ljuddämparen är inget dåligt eller skadligt, snarare tvärt om, ett kvitto på att ljuddämparen fungerar och gör det den är bäst på, reducera ljud och rekyl. Ljuddämparen ska aldrig användas om dess temperatur vid skytte överskrider 250°C. 

 

Alla Stalon ljuddämpare är tillverkade i certifierat aluminium av högsta kvalité som sedan blästras med Stalons unika formula och därefter anodiseras för att få den diamanthårda ytan som tål all typ av användning. Vissa ingående detaljer i ljuddämparen, som till exempel gängan är tillverkat i titan, kolstål och/eller rostfritt stål för att ge ljuddämparen extrem livslängd. 

 

Kaliber angiven på ljuddämparens front eller på sidan av produkten anger den kaliber som ger bäst effekt, dock kan alla kalibrar med mindre mått användas utan att skada produkten. 

 

Gängan är fixerad i ljuddämparen och kan inte bytas ut på egen hand, gängan i ljuddämpare monteras efter användarens önskemål. Gängans tolerans är anpassad så att den alltid går att montera på vapnet utan särskilda krav och/eller specialanpassning 

 

När en ljuddämpare monteras på ett vapen förändras nästan alltid träffläget, det vill säga vart kulan träffar målet Det finns en lång och en kort förklaring på varför träffläget förändras vid montering av ljuddämpare. Den korta versionen: Ljuddämparens vikt och dess egenskap att reducera rekylen resulterar i att pipans svängningar/vibrationer minskar betydligt och detta gör att kulan lämnar loppet i ett annat ”läge”. Träfflägets förändring är således helt individuellt för varje vapen och kan skilja allt från 0-40cm, förändringen är dock alltid konstant och ändras/varierar inte över tid. 

 

Underhåll och rengöring 

 

Inskjutning av ny eller begagnad ljuddämpare är nödvändigt för att vapnet och skytten ska kunna avlossa ett skott med optimal precision. Ljuddämparen påverkar ofta både vapnet och skytten, förvisso till det bättre 

 

1. Innan jakt- och/eller skytte bör vapnets och ljuddämparens gänga vara väl insmord med ljuddämparfett  

 

2. Efter avslutad jakt- eller skyttetillfälle demonteras ljuddämparen från vapnet, detta för att förhindra korrosion på vapnets pipa samt att eventuella krutrester i ljuddämpare inte ska fastna i eller på vapnets pipa.  

 

3. Låt ljuddämparen stå upp när den förvaras så torkar/dunstar eventuell fukt och kondens i ljuddämparen, detta gör att krutresterna inte får fäste i ljuddämparen, som det skulle fått om fukt/kondens hade varit kvar i ljuddämparen över längre tid.  

 

4. Ljuddämparen är nu redo för nya äventyr.

BUTIKENS OMDÖME

Stalon Victor L är den effektiva lilla dämparen. Passar bra på gevär som är i klass ett och två och inte behöver dämpare med så stor volym. Smällen och rekyl kommer att minskas mycket effektivt och smidigheten på geväret bibehålls.

Utmärkt för gevär i 6,5x55 och upp till .308Win samt 8x57 i de fall du önskar en bra dämpning och liten ytterdiameter. Det kan vara bra om du använder ett lågt monterat sikte med låga förstoringstal, dämparen blir då mindre synlig i siktets synfält. 

Rembyglar Snabbfäste Inkl Bygelskruvar
Rembyglar Snabbfäste Inkl Bygelskruvar
169 kr
Sportec Luftgevärskulor 4,5 mm
Sportec Luftgevärskulor 4,5 mm
69 kr
Ryggsäck Ripjakt 35L
Ryggsäck Ripjakt 35L
799 kr
Hogue Stock Anpassad Husqvarna 1640 Alu
Hogue Stock Anpassad Husqvarna 1640 Alu
4675 kr
Pinewood Skjorta Dallas REA
Pinewood Skjorta Dallas REA
289 kr
Lerduvekastare Handkastare
Lerduvekastare Handkastare
89 kr
Startsida
Lafayette SMART 31 MHz Jaktpaket
Lafayette SMART 31 MHz Jaktpaket
2795 kr
Startsida
Kulfångare Luftgevär Standard
Kulfångare Luftgevär Standard
129 kr
Startsida
Benstöd 40-65 cm Bi-Pod Ledad
Benstöd 40-65 cm Bi-Pod Ledad
695 kr
Startsida
Skjutmål Tre i Rad Luftgevär
Skjutmål Tre i Rad Luftgevär
239 kr
Startsida
Grillgaller Eldstad Mediumstor
Grillgaller Eldstad Mediumstor
349 kr
Startsida
Fäste Eftersökslampa Kikarsikte
Fäste Eftersökslampa Kikarsikte
149 kr