Standardslipning av Styckkniv - Inlämnas hos Godisarenan i Boden
Artnr: KS-100510
Original artnr:
Lagerstatus: Beställningsvara
110 kr
PRODUKTBESKRIVNING
Tjänst - slipning av slakt eller styckkniv. Kampanj som gäller till sista oktober.
Det är stor skillnad på att ha en vass och en välslipad kniv jämfört med en som har en nedsliten egg. En styckkniv slits snabbt då det är lätt att man skär i ben. Det gör att knivens eggvinkel blir så förändrad att den blir svårare att bryna vass. Har du ett slaktknivset med styckkniv, urbeningskniv och flåkniv så är det främst urbeningskniven som brukar bli utsliten.
Billiga liksom dyra styckknivar blir slöare allt efter som de används. Hur snabbt en kniv tappar sin skärpa beror även på stålets kvalité och hur ofta och på vilket sätt kniven används.
Denna tjänst är en standardslipning som sker i fyra olika steg och är ofta tillräckligt bra för slakt och styckknivar.
-Grundslipning av kniven för att återställa rätt eggvinkel.
-Bearbetning av den slipade eggen så att högsta lämpliga skärpa för kniven uppnås.
-Finpolering av egg vilket gör att håller skärpan längre.
-Slutligen testas och verifieras knivens skärpa enligt certifierad testmetod.
Pris per styck.
FAKTA
Slipa kniv - Boden
Gör så här
Tjänsten omfattar en eller flera knivar med 25 cm maxlängd på knivblad.
Du bokar och betalar tjänsten här direkt i denna Internetbutik.
Inlämning gör du i Boden hos Godisarenan. Helgfria vardagar 08-18.
OBS Viktigt! Vi vill inte att man går omkring med knivar synliga vid butiken. När du lämnar in kniven eller knivarna ska du först hämta en knivpåse i kassan. Där efter paketerar du de knivar som ska slipas enligt påsens instruktion i bilen alternativ ta hem påsen och packa de i hemmet. Lämna sen in knivpåsen i kassan under de angivna tiderna. När arbetet är utfört får du ett sms och du hämtar ut dina slipade knivar hos Godisarenan.
BUTIKENS OMDÖME
Att dela en fläskfile med en lite slö kniv brukar funka men står man vid ett styckbord och ska skära flera tiotals kilo kött bör kniven vara vass, även den gamla styckkniven fungerar som regel bra bara den blir rätt slipad och efterhållen. Även den mest nednötta kniv brukar gå att slipa upp så att skärpan är i klass med en ny kniv.